2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

ledu desertas

graikiski,lazdyno,migdolu riesutaibendrai 200 g
šokolado plytele 100 g
zemaitijos grietinele 36% 450 ml
Džiovinti persikai 100 g
Cukrus 80 g
Kiaušinių tryniai 5 vnt.



Paruošimas 



    
 
1 200g ivairiu riesutu pakepinti orkaiteje ,kad truputeli apskrustu. Iskepus pasmulkinti.
 
2 dziovintus persikus (galima ir kitokiusdziovintus vaisius panaudot) supjaustyti kubeliais
 
3 Sokolado plytele sulauzyti mazais gabaleliais,
 
4 Kiausinio trynius gerai isplakti su cukrumi.Spalva turetu gautis balsvai geltona.Tada deti mazdaug 5min lekste ant karsto vandens ir maisyti saukstu kol istirps pilnai cukrus.
 
5 I kiausinio mase dedame riesutus,sokolada,persikus ir viska sumaisome
 
6 Tuomet imame kita inda ,gerai atsaldyta grietinele ir ja isplakame mikseriu, tik neplakite dideliu greiciu nes tuomet gausis sviestas. Reikia plakt paciu leciausiu greiciu.
 
7 Suplakta grietinele dedame i bendra mase,kur buvo sumaisyti kiausiniai riesutai,sokoladas,persikai,ir vel viska bendrai sumaisome
 
8 Imame inda(keksui kepti forma ar kazka panasaus),isklojame maistine plevele ir supilame mase i forma. Virsu taip pat uzdengiam maistine plevele ir dedame i kamera 12 val. Po 12val isemame is formos ir skanaus:) LABAI SKANU 


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą