2013 m. kovo 16 d., šeštadienis

trapios teslos pyragas su mandarinais





1. mums reikes :
Kvietiniai miltai 200 g
žėlė 3 valg. šaukšt.
Sviestas 125 g
Vanduo 3 stikl.
Kiaušinis 1 vnt.
Sirupas 80 ml
Mandarinai 15 vnt.
kepimo milteliai 'backin' 1 arbat. šaukštel.
Malti džiūvėsėliai 3 valg. šaukšt.
Cukrus   100g                                                                                                               
.    
pirmiausia dedame į dubenėlį sviestą ir cukrų,juos ištrinu šakute.Toliau dedu kiaušinį,miltus,kepimo miltelius ir viska minkau rankomis.Išminkius gal pasirodys kad reikia dar dėti miltų,tačiau as jų nebededu,nes tešla gaunasi trapesnė. 
 
  3Ištepu skardą sviestu ir įpilu džiuvesėlius kad visa skarda jais pasidengtų. Tada imu tešlos gabalą, suploju kiek jį galiu, dedu i skardos centrą ir tuomet išsitepęs rankų delnus miltais spaudau tešlą prie skardos delnais, kad ji tolygiai ppasiskirstytų skardoje.Ypač atidžiai prispaudyti kraštus. tuomet dedame i orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min


 
  4.kol kepa pyragas, pasiruošiame želatina.Aš ja užsimerkiu pries tešlos darymą,nes tuomet greičiau ištirpsta kaitinant. taigi pilu 3 valgomus šauktus želatinos ir apipilu 3 stiklinem vandens. tuomet dedu ant virykles ir kaitinu be perstojo maišant. Kai želatina jau ištirpus pilu sirupa ,pagal skoni. Gavęs reikiama skoni nešu atvėsinti. 
 
  5.Iškepusi pyragą taip pat atvesinu, kol jis vėsta nusilupu mandarinus,ir išsidalinu skiltelėm. Tuomet dedame mandarinus ant pyrago ir laukiame kol želatina pradės stingti, nes jeigu užpilsime ją per anksti ji susigers į pyragą . Želatina pilu kai jau pasimato pirmieji jos stingimo momentai. Užpylus želatina dedame jį į šaldytuva. Maždaug po valandos galima valgyti . SKANAUS:) 
 
 
                                           

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą